2022.03.11. Kossuth-nap

2022.március 11.

“Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

Széchenyi István

 

      Az 1848-as forradalomra és iskolánk névadójára, Kossuth Lajosra emlékeztek iskolánk tanulói pénteken projektnap keretében. Az egész délelőttöt betöltő program fél 9 órakor kezdődött az iskolánk homlokzatán található Kossuth emléktábla megkoszorúzásával.

      Majd iskolánk valamennyi diákja a Kossuth szobor előtti térre vonult. A Győri Újvárosi ünnepségen meghallgattuk Szeles Szabolcs alpolgármester úr és Dr. Fekete Dávid képviselő úr emlékező szavait. A megemlékezést iskolánk énekes tehetségei zárták Bródy János: Szabadság, szerelem című dalának előadásával, majd a szobornál elhelyeztük az emlékezés zászlóit, virágait, amelyeket mi magunk készítettünk.

      A délelőttöt az iskolánkban folytattuk. Az 1-2. osztályos tanulók játékos formában, interaktív feladatok segítségével ismerték meg e nap jelentőségét. A 3-4. osztályos tanulók csoportmunkában felidézték és eljátszották az 1848-as szabadságharc eseményeit, amikor a magyarság egy emberként összefogva közösen lépett fel céljainak eléréséért. Majd TOTO formájában ellenőrizhették tudásukat.

      A felső tagozaton a tanulók csoportokban érdekes, játékosan fejlesztő feladatokon keresztül idézhették fel az ismereteiket a forradalom eseményeiről, s új ismereteket is szerezhettek.

      Jó volt látni az ünneplőbe öltözött, csillogó szemű diákok munkáját.