A világ legnagyobb tanórája - 5. a osztály - 2019. 09. 30 – 10. 04.

Óvd a természetet! A biodiverzitás megőrzése a globális célokért.

A téma feldolgozása során képet kaptak a gyerekek arról, miért van szükség az emberiségnek a természet megőrzésére. Megnéztük a különbségeket az emberek vágyai és szükségletei között. A tiszta víz, élelmiszer, gyógyszer… stb. szükségletek, amikhez a természetből jutunk hozzá.

Megbeszéltük a biodiverzitás fogalmát, aminek megértéséhez segítséget kaptunk egy rendkívül érdekes ismeretterjesztő kisfilmből. Ezek után összekapcsoltuk a Globális célokkal, hogy miként befolyásolják egymást. Pl: hogyan segíti a biológiai sokféleség az éhezés felszámolását. Lehetőségeket kerestünk közösen, hogy mi magunk hogyan idézhetünk elő pozitív változásokat.

Interaktív foglalkozás keretében beszélgettünk a veszélyeztetett állatfajok életéről, jövőjükről. Megismertük néhány állat történetét, pl. a jaguár, a hiúz. Tájékozódtunk a WWF Magyarország hiúzvédelmi programjáról is.

Az Állatok világnapjához kapcsolódva beszélgettünk a felelős állattartás, -gondozás, örökbefogadás lehetőségeiről is.

A projektmunka során a gyerekek nagyon élvezték a különféle feladatokat, a játékos tanulást, nagyon sok új ismeretre tettek szert, együtt dolgoztak és végig nagyon jól volt a hangulat.

A projekt zárásaként közösen készítettünk egy térképet, amin a legveszélyeztetettebb állatok képe és neve látható. Mi ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet az állatok védelmére.

Elképzeltük és megvalósítottuk, így mi is részesei lettünk egy, az egész világra kiterjedő tanórának.

 Képek a galériában

Smiley face