Tájékoztató a 2022/23.tanév nyári SZÜNIDEI ÉTKEZTETÉS

II. Tájékoztató a 2023/2024. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

TÁJÉKOZTATÓ 1.osztályosok beíratása a 2023/2024. tanévre

Tájékoztató a 2022/23.tanév Tavaszi SZÜNIDEI ÉTKEZTETÉS

Aktív Iskola leszünk!!!

Iskolánk

Tanév rendje

Az első tanítási nap 2022. szeptember 1., szerda, az utolsó tanítási nap 2023. június 15., csötörtök.

Bázisiskola

Advent Angyalai Rajzpályázat

Ünnepeljünk!

Az én szakmám is lehetne! – pályaválasztást segítő programsorozat a Diadém Rendezvény szervezésében

Az én szakmám is lehetne! – pályaválasztást segítő programsorozat a Diadém Rendezvény szervezésében

A rendezvény keretein belül 2021. szeptember 16-án A Kálóczy Garzonházban a Gondozási Központ szolgálat látta vendégül a 7. és 8. osztályos tanulóinkat. A szolgálat vezetője, Nyáriné Gábriel Mónika köszöntött bennünket megérkezésünkkor, majd utána előadást tartott, melyben bemutatta a házigondozó és a jelzőrendszeres segítő szakmákban dolgozók munkáját.

A következő előadást Szabóné Nagy Bernadett tartotta, aki a Szociális- és mentálhigiénés csoport vezetője. Ő a bentlakásba gondozó, ápoló, szociális segítő munkaköröket mutatta be.

Ezután Némethy Veronika a Nappali ellátások szakmai vezetője a klubvezető, klubgondozó munkájáról mesélt. Nagyon jó érzékkel beszélgetett a tanulókkal későbbi terveikről, elképzeléseikről a pályaválasztással kapcsolatosan.

Sok érdekeséget megtudhattak a gyerekek a szociális területen dolgozók mindennapjairól, munkájuk szépségeiről és nehézségeiről. Az előadások és beszélgetés után nagyon finom ebédet is kaptunk vendéglátóinktól. Több új ismerettel, élménnyel távoztunk a programról.

Köszönjük a meghívást és a lehetőséget, hogy kicsit megismerhettük a hivatásukat!

 

A sorozat következő programján 2021. október 14-én, a Rába Kész Kft. gyárlátogatásán vettünk részt,  a 7. és 8. osztályos tanulókkal. A nádorvárosi cukrászatot látogattuk meg először. Itt két cukrász hölgy mesélt a mindennapjaikról. Sokat beszélgettek a gyerekekkel, kérdezhettek tőlük. Például, hogy milyen iskolákat végeztek, hogy telik egy munkanapjuk, milyen az időbeosztásuk, s még a keresetükről is beszélgettek. Rendkívül érdekes volt megtekinteni a műhelyt, konyhát, ahol dolgoznak minden nap, az eszközeiket, amelyeket használnak egy sütőüzemben. Tanulóink nagyon élvezték a látogatást.

Vendéglátóink ebédre is meghívtak minket, amit jó étvággyal költöttünk el, desszertnek pedig a cukrászatban készült sütit kóstoltunk.

Az ebéd után a Rába Kész Kft. konyháját látogattuk meg, ahol többek között az ebédünk is készült. Itt a konyhán gyakorlatot teljesítő végzős diákkal is beszélgethettek a gyerekek. Fontos és pontos információkat mondott az elméleti és gyakorlati oktatásról, amiben a szakács tanulók részesülnek. Tanulóink nagy érdeklődéssel hallgatták, sokat kérdeztek tőle, „itták a szavait”.

Köszönjük szépen a vendéglátást, az egyedülálló élményeket, amiket szereztünk a műhelyek látogatásakor!

A 7-8. osztály tanulói, Reni néni, Gabi néni

Az eseményen készült képek megtekinthetők a galériában

 

 

Eseménynaptár