Aktív Iskola leszünk!!!

Iskolánk

Tanév rendje

Az első tanítási nap 2023. szeptember 1., péntek, az utolsó tanítási nap 2024. június 21. péntek 

Bázisiskola

Advent Angyalai Rajzpályázat

Ünnepeljünk!

Digitális témahét

Digitális Témahét beszámoló

Iskolánk idén első alkalommal vett részt a témahéten.

Elsődleges célunk a tanulók digitális készségének fejlesztése volt. A játékos tanulás mindig tetszik a gyerekeknek és a kollégáknak is, így a projekt végül iskolai szinten valósult meg, ami önmagában is siker.

Az elhatározás után nyilván számba kell venni, hogy „miből is élünk”, azaz milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Intézményünk rendelkezik interaktív táblákkal, tanári laptopokkal valamint van informatika termünk asztali gépekkel, és van néhány tanulónak okostelefonja. Nálunk nincs 3D nyomtató, LEGO robot, nincs informatika szakkör, nincs táblagép, nem tanulnak a diákok programozást. Tanulóink között vannak  SNI-s tanulók, de a lelkesedésük határtalan. Észrevétlenül sajátították el a tananyagot, miközben gyűjtőmunkát végeztek csoportokban, s több programot is készség szinten megtanultak használni. Önbizalmuk nőtt, társas kapcsolataik erősödtek, stabilizálódtak.  

A projekt során az alsó tagozatos gyerekek megismerkedtek egy-egy mesével, a mesék legfontosabb jellemzőivel.

Szövegértelmezési, olvasásstratégiai feladatokat végeztek; felismeték a cselekmény legfontosabb elemeit, a szereplőket és helyszíneket, meghatározták a történetben rejlő problémát és az arra adott megoldást. Dramatikus játékok során megjelenítették a szereplőket. Illusztrációt és plakátot készítetek a mesékhez a projektzárás alkalmára.

A tevékenység megvalósításában igénybe vettük az IKT nyújtotta lehetőségeket: számítógépen vagy interaktív táblán oldottak meg feladatokat a tanulók, fényképet készítettünk, és azokat felhasználhatták a történetek elmeséléséhez, könnyen kezelhető programok segítségével.

Téma: Meseország

Egyszer volt Budán kutyavásár c. mese köré épültek a feladatok, melyeket a különböző tanórákra építettünk be.

Magyar: Mese megnézése, s beszélgetés a meséről, szövegértés feladatlapok csoportmunkában, wordwallos és learningappos feladatok megoldása digitáblánál. Szókereső játék digitáblán.

Matematika: Titkos üzenet kódfejtés –műveletekkel (szorzások –osztások).

Genially-s fejtörős digitális kódfejtős feladatok digitáblán .

Kutyás puzzle /szorzótábla használata/.

Rajz: Kutyás színezők, Mátyás király színező, digitáblás kirakó.

Technika: Kutyás montázs készítése csoportmunkában.

További képek a Galériában!

 

 

Eseménynaptár