Tájékoztató étkezési térítési díjak változásáról

Tájékoztatás díjmentes füzetcsomagról

Iskolánk

Bázisiskola

Tanév rendje

Az első tanítási nap 2022. szeptember 1., szerda, az utolsó tanítási nap 2023. június 15., csötörtök.

Tájékoztató hitoktatásról

Advent Angyalai Rajzpályázat

Fővárosi kirándulás

Fővárosi kirándulás

4.a és 5.a osztály

2021. 11.04.

 

Egy november eleji, kissé borongós, esős nap reggelén 24-en felkerekedtünk, és elutaztunk Budapestre egy várva várt kirándulásra.

Vonatozás közben kicsit aggódtunk az időjárás miatt, de mire leszálltunk a Déli pályaudvaron, örömünkre kisütött a nap, úgyhogy a jókedvünket semmi sem árnyékolta be. Nagy várakozással vágtunk neki az egész napos programunknak, ami már az elején izgalmakat tartogatott sokunk számára, hiszen a metrózás, a hosszú mozgólépcső és a villamosozás többünknek első élménye volt.

Először a Városligetbe utaztunk a kisföldalattival, aminek megcsodáltuk szépséges, régi állomásait. A Széchenyi fürdő megállótól elsétáltunk a Vajdahunyad várához, ahol csoportképet készítettünk, majd néhány mondatos ismertetőt hallgattunk meg a millenniumra épült csodaszép épületegyüttesről, a felfedezhető építészeti stílusjegyekről .

Besétáltunk a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, ahol rácsodálkoztunk a díszes barokk kupolákra, hatalmas kristálycsillárokra, hatalmas belső terekre. Megtekintettük a Nemzeti lókiállítást, ahol sok érdekes ismeretet szereztünk a magyar lófajtákról, a híres magyar versenylovakról, láttuk Kincsem és Imperial csontvázát, megtudtuk, hogy hogyan működött a lóvasút, a fiáker és az omnibusz, milyen eszközökkel gondozzák a lovakat.

Ezután második úticélunk felé indultunk, a Csodák Palotájába. A Batthyány téren szálltunk fel a villamosra, a villamos megállóból megcsodálhattuk a Dunapartot és a túlparton a Parlament gyönyörű épületét.

A Csodák Palotája méltán kapta a nevét: tényleg csodákat fedezhettünk fel! Önfeledten vettük birtokba a különböző érdekességeket, izgalmakat kínáló termeket, az űrállomást, a tudósok csarnokát, az illúzió kiállítást, felsorolni sem könnyű a sok-sok élményt! A legviccesebb a torztükör szoba volt, rengeteget nevettünk a kifacsart látványon, de izgalmakban sem volt hiány, pl. a szabadulószobában, vagy a playbar játékoknál.

Nagyszerű, szuper nap volt, mindenki nagyon jól érezte magát! Úgy elfáradtunk a sok élmény hatására, hogy többen elaludtunk a hazafelé tartó vonatúton.

Reméljük, hogy még sok ilyen klassz kirándulásban lehet részünk!

Köszönjük szépen a lehetőséget és a szervezést: a résztvevő 4.-es és 5.-es gyerekek, valamint Rita néni, Marcsi néni, Móni néni és Judit néni

A kiránduláson készült képek megtekinthetők a Galériában

 

 

Eseménynaptár