MATEHESZ műhelymegbeszélés Tatabánya

2019. október 15.-én került sor egy rendkívül hasznos és sokoldalú műhelymegbeszélésre, melynek a helyszínét a tatabányai EDUTUS Főiskola biztosította.

Elsődleges célja a találkozónak, hogy a tehetséggondozásban sikeres iskolák egymás munkáját megismerjék, közösen gondolkodjanak tovább, hasznos tanácsokkal gazdagodjanak, a kapcsolati hálójukat tovább tudják bővíteni és iskolai jó gyakorlatokat mutassanak be.

A győri Kossuth Lajos Általános Iskola tehetséggondozó jó gyakorlatát az iskola intézményvezetője és az alsós munkaközösség, tehetséggondozó pedagógusa képviselte.

A jó gyakorlat egyik eleme az előző tanév tavaszán megvalósított Tehetségek Magyarországa ( EFOP-3-2-1-15-2016-00001) kiemelt projekt által támogatott pályázat, amikor is a zenében tehetséges diákjaink hangszerbemutatón vehettek részt a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában. Ezt követően pedig a két iskola diákjai –a két iskola tehtséggondozó pedagógusainak mentorálásával- egy közös zenés, rappes drogprevenciós dalszöveg megzenésítsén, videóklippjén és mindezek stúdió felvételén dolgoztak együtt  a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság megbízásából. Ennek produktuma hivatalosan is megtekinthetővé vált youtubon, a június 26-ai drogprevenciós napon.

 A dalban szereplő két általános iskola diákjai az idei tanévben is továbbfolytatják közös munkájukat a Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására IV. projekt keretén belül.

 Képek a galériában

Smiley face