150 éves jubileum

150 éves a Győri Kossuth Lajos Általános Iskola

 

 

Intézményünk 2024. március 13-án ünnepelte fennállásának 150 éves évfordulóját. Csodálatos ünnepség volt, egy csodálatos helyszínen, a győri Zsinagógában.

A jubileumi ünnepségen beszédet mondott Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, Dr. Balatoni Katalin a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságának helyettes államtitkára, Szeles Szabolcs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke.

Rendezvényünk díszvendége, Nyári Károly előadóművész volt, Győr város díszpolgára, aki felelevenítette hajdani diákéveit. Az Engels Iskolához fűződő szép emlékei máig benne élnek. Zenéje, művészi előadásmódja elvarázsolt mindenkit.

Iskolánk Zenevarázs Tehetségműhelye mellett a Néptánccsoportunk is bemutatkozott, moldvai táncokat adtak elő Németh Sándor tanár úr vezetésével.

A Zenevarázs előadásában felcsendülő dallamok lélekemelők voltak Juhászné Bedő Henrietta tanárnő vezetésével.

Jó érzés volt látni, ahogyan a pedagógusok együtt készültek, szerepeltek tanulóinkkal, bátorítva, erősítve egymást. Pozsgai Rita Katalin tanárnő, Tóth Júliával együtt szavalta el Tóth Árpád: Köszöntő című versrészletét, Míg Kelemen Mónika tanítónő Farkas Éva megható soraival zárta az ünnepi műsort.

A Sulidal vidám ritmusa oldotta fel az emelkedett hangulatot és invitálta a közönséget egy közös kiállításnézésre iskolánk történetéből, és a Képes-Világ Tehetségműhely alkotásainak megtekintésére.

Külön öröm volt számunkra, hogy találkozhattunk iskolánk nyugalmazott vezetőivel, pedagógusaival, munkatársaival és együttműködő, támogató partnereinkkel.

Az eltelt 150 év hagyatéka számunka: a múlt tisztelete, a jövőbe vetett hit táplálása, az előre tekintés, az összefogás.

 

Győr, 2024. március 19.

 

Papp Gyöngyi

igazgató

 

8..jpg

 

 

2..jpg

10..jpg

 

1..jpg

3..jpg

6..jpg

7..jpg

9..jpg

További képek a Galériában tekinthetők meg