Fenntarthatósági Témahét

 

Iskolánk 7. osztálya a „Ne égesd el! témakört dolgozta fel a hét során Pozsgai Rita Katalin tanárnő vezetésével.

1.jpg

Először a környezetszennyezésről beszélgettünk a prezentáció segítségével. Gyűjtöttünk példákat a mi környezetünkben előforduló szennyeződésekre és azok élőlényekre gyakorolt hatásaira, következményeire is.

Ezt követően megnéztük „A légkör és a levegő szennyezői” című videót, majd a gyerekek csoportmunkában összegyűjtötték a kültéri és beltéri légszennyező forrásokat és mindenki elmondta, hogy ezek körül melyik jellemző a családjára.

A következő témánk a hulladékégetés volt. A „Hogyan fűtsünk okosan?” című videó segítségével az alternatív fűtési módokat ismerték meg tanulóink.

Ehhez kapcsolódóan beszélgettünk arról, hogy mit lehet tenni a tisztább levegőért.

 

A következő témánk a háztartásban keletkező hulladékok volt. Csoportosítottuk, hogy a ház melyik helyiségében milyen hulladék keletkezik. Megbeszéltük, hogyan lehetne az ott keletkező hulladékok mennyiségét csökkenteni. Illetve, mit tudunk azzal kezdeni, amire már nincs szükségünk, de másnak még jó lehet – pl. garázsvásár, cserebere nap stb.

2.jpg

Végül környezetünk hulladéknak szánt tárgyainak újrahasznosításról is néztünk prezentációt, majd összegyűjtöttük, hogy mi a saját környezetünkben, osztálytermünkben milyen újrahasznosított tárgyakat találunk – pl. dekoráció WC papír guriga felhasználásával, tolltartó kakaósdobozból.