TANÉVZÁRÓ!!

NYÁRI VEZETŐI ÜGYELETI NAPOK

Tájékoztató a 2024 nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Iskolánk

Aktív Iskola lettünk!!!

Bázisiskola

Az én szakmám is lehetne! – pályaválasztást segítő programsorozat a Diadém Rendezvény szervezésében

Az én szakmám is lehetne! – pályaválasztást segítő programsorozat a Diadém Rendezvény szervezésében

A rendezvény keretein belül 2021. szeptember 16-án A Kálóczy Garzonházban a Gondozási Központ szolgálat látta vendégül a 7. és 8. osztályos tanulóinkat. A szolgálat vezetője, Nyáriné Gábriel Mónika köszöntött bennünket megérkezésünkkor, majd utána előadást tartott, melyben bemutatta a házigondozó és a jelzőrendszeres segítő szakmákban dolgozók munkáját.

A következő előadást Szabóné Nagy Bernadett tartotta, aki a Szociális- és mentálhigiénés csoport vezetője. Ő a bentlakásba gondozó, ápoló, szociális segítő munkaköröket mutatta be.

Ezután Némethy Veronika a Nappali ellátások szakmai vezetője a klubvezető, klubgondozó munkájáról mesélt. Nagyon jó érzékkel beszélgetett a tanulókkal későbbi terveikről, elképzeléseikről a pályaválasztással kapcsolatosan.

Sok érdekeséget megtudhattak a gyerekek a szociális területen dolgozók mindennapjairól, munkájuk szépségeiről és nehézségeiről. Az előadások és beszélgetés után nagyon finom ebédet is kaptunk vendéglátóinktól. Több új ismerettel, élménnyel távoztunk a programról.

Köszönjük a meghívást és a lehetőséget, hogy kicsit megismerhettük a hivatásukat!

 

A sorozat következő programján 2021. október 14-én, a Rába Kész Kft. gyárlátogatásán vettünk részt,  a 7. és 8. osztályos tanulókkal. A nádorvárosi cukrászatot látogattuk meg először. Itt két cukrász hölgy mesélt a mindennapjaikról. Sokat beszélgettek a gyerekekkel, kérdezhettek tőlük. Például, hogy milyen iskolákat végeztek, hogy telik egy munkanapjuk, milyen az időbeosztásuk, s még a keresetükről is beszélgettek. Rendkívül érdekes volt megtekinteni a műhelyt, konyhát, ahol dolgoznak minden nap, az eszközeiket, amelyeket használnak egy sütőüzemben. Tanulóink nagyon élvezték a látogatást.

Vendéglátóink ebédre is meghívtak minket, amit jó étvággyal költöttünk el, desszertnek pedig a cukrászatban készült sütit kóstoltunk.

Az ebéd után a Rába Kész Kft. konyháját látogattuk meg, ahol többek között az ebédünk is készült. Itt a konyhán gyakorlatot teljesítő végzős diákkal is beszélgethettek a gyerekek. Fontos és pontos információkat mondott az elméleti és gyakorlati oktatásról, amiben a szakács tanulók részesülnek. Tanulóink nagy érdeklődéssel hallgatták, sokat kérdeztek tőle, „itták a szavait”.

Köszönjük szépen a vendéglátást, az egyedülálló élményeket, amiket szereztünk a műhelyek látogatásakor!

A 7-8. osztály tanulói, Reni néni, Gabi néni

Az eseményen készült képek megtekinthetők a galériában

Kossuth Lajos

 

Bemutatkozunk

 

Eseménynaptár