Intézményi gyermekétkeztetés megrendelésével kapcsolatos információk

Tájékoztató a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Iskolánk

150 évesek vagyunk!

Aktív Iskola lettünk!!!

Tanév rendje

Az első tanítási nap 2023. szeptember 1., péntek, az utolsó tanítási nap 2024. június 21. péntek 

Bázisiskola

Fenntarthatósági Témahét

 

Iskolánk 7. osztálya a „Ne égesd el! témakört dolgozta fel a hét során Pozsgai Rita Katalin tanárnő vezetésével.

1.jpg

Először a környezetszennyezésről beszélgettünk a prezentáció segítségével. Gyűjtöttünk példákat a mi környezetünkben előforduló szennyeződésekre és azok élőlényekre gyakorolt hatásaira, következményeire is.

Ezt követően megnéztük „A légkör és a levegő szennyezői” című videót, majd a gyerekek csoportmunkában összegyűjtötték a kültéri és beltéri légszennyező forrásokat és mindenki elmondta, hogy ezek körül melyik jellemző a családjára.

A következő témánk a hulladékégetés volt. A „Hogyan fűtsünk okosan?” című videó segítségével az alternatív fűtési módokat ismerték meg tanulóink.

Ehhez kapcsolódóan beszélgettünk arról, hogy mit lehet tenni a tisztább levegőért.

 

A következő témánk a háztartásban keletkező hulladékok volt. Csoportosítottuk, hogy a ház melyik helyiségében milyen hulladék keletkezik. Megbeszéltük, hogyan lehetne az ott keletkező hulladékok mennyiségét csökkenteni. Illetve, mit tudunk azzal kezdeni, amire már nincs szükségünk, de másnak még jó lehet – pl. garázsvásár, cserebere nap stb.

2.jpg

Végül környezetünk hulladéknak szánt tárgyainak újrahasznosításról is néztünk prezentációt, majd összegyűjtöttük, hogy mi a saját környezetünkben, osztálytermünkben milyen újrahasznosított tárgyakat találunk – pl. dekoráció WC papír guriga felhasználásával, tolltartó kakaósdobozból.

Kossuth Lajos

 

Bemutatkozunk

 

Eseménynaptár