Intézményi gyermekétkeztetés megrendelésével kapcsolatos információk

Tájékoztató a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Iskolánk

150 évesek vagyunk!

Aktív Iskola lettünk!!!

Tanév rendje

Az első tanítási nap 2023. szeptember 1., péntek, az utolsó tanítási nap 2024. június 21. péntek 

Bázisiskola

A jelen tanulója, a jövő mestere 2021. szakmai verseny és bemutató

A jelen tanulója, a jövő mestere 2021. szakmai verseny és bemutató

A program lehetőséget kínált 7. és 8. osztályos tanulóinknak arra, hogy a pályaválasztás előtt kedvet kapjanak a kereskedő-, pincér-, szakács- és cukrászszakmákhoz, másrészt fontos megmérettetést láthattunk a középiskolás tehetséges tanulók részéről, akik versenykörülmények között mutatták be eddig megszerzett tudásukat a bíráknak és nekünk, látogatóknak is.

Látványos bemutatókat nézhettünk meg, például flambírozást, amit egyik 7. osztályos lány tanulónk maga is kipróbálhatott, a cukrász és szakács tanulók által készített versenyműveket és azok elkészítésének néhány lépését is megfigyelhettük. Koktélokat és flambírozott, pármai sonkás falatkákat kóstolhattunk.

Cukrász tanulók vezetésével marcipánból tortadíszeket készíthettek a gyerekek, zöldség és gyümölcsfaragó művésszel beszélgethettek, figyelhettél munka közben.

A program egy órája alatt sok érdekességet láthattak a gyerekek, a résztvevő középiskolák tanáraival és diákjaival beszélgethettek az iskolai felvételikről, elvárásokról, továbbtanulási lehetőségekről. Többen kedvet kaptak a látott szakmákhoz, a pályaválasztáshoz pedig ötleteket. Köszönjük a lehetőséget a látogatásra!

A 7-8. osztályok tanulói, Zsuzsa néni és Gabi néni

Az eseményen készült képek a Galériában megtekinthetők

Kossuth Lajos

 

Bemutatkozunk

 

Eseménynaptár